L O A D I N G
  • By Alina Maria
  • / noiembrie 14, 2022
  • / Business

De ce este important să lucrezi cu un analist financiar în companie?

Chiar dacă deții o companie mare, cu sute de angajați sau o companie care nu a ajuns încă la acest nivel, dar ai planuri să ajungi acolo pe termen mediu, activitatea unui analist financiar este importantă pentru afacerea ta.

 

Un analist financiar evaluează riscurile financiare ale companiei, tocmai pentru ca tu să faci investițiile potrivite și să dezvolți corect afacerea, apelând la cea mai bună strategie pentru atingerea obiectivelor pe termen scurt, mediu și lung.

 

 

Care sunt responsabilitățile unui analist financiar?

 

Analistul financiar este colaboratorul care adună și interpretează datele companiei, dar și date despre posibile strategii de investiție, date despre economie în general și despre piețele financiare sau despre industria în care activezi. Un analist financiar bun are în permanență o imagine clară, de ansamblu, despre business-ul tău, strict din rapoartele financiare. Este foarte important ca analistul tău financiar să știe despre planurile tale de business și înainte de orice decizie importantă, nu uita să te consulți cu acesta.

 

Iată câteva dintre aptitudinile și abilitățile pe care să le ceri de la un analist financiar:


· Abilități contabile

· Realizare cashflow

· Modelare financiară

· Program de contabilitate

· Abilități de finanțare a proiectelor

· Finanțe corporative

· Evaluarea afacerii

· Abilități MS Excel

· Abilități de comunicare și interpersonale

· Abilități de rezolvare a problemelor

 

În concluzie, îți propun să iei în considerare toate avantajele unui asemenea parteneriat și să iei o decizie care îți va păstra compania sănătoasă, atât pe termen scurt când vei avea nevoie de rapoarte financiare reale și transparente, dar și pe termen lung când compania va cere strategii inteligente de dezvoltare.